Växjös Robert Rosén gjorde tre poäng i derbysegern mot HV71. Arkivbild.
Växjös Robert Rosén gjorde tre poäng i derbysegern mot HV71. Arkivbild.

Växjö närmar sig en kvartsfinalplats i SHL-hockeyn.Tacka förstakedjan med lagkaptenen Robert Rosén i spetsen för det.Rosén hade en klubba med i tre av målen när Växjö derbybesegrade HV71 på bortaplan med 4–2.

Växjö tog fjärde raka segern i SHL och är nu hack i hälarna på just HV71, närmast ovanför kvartsfinalstrecket på sjätte plats.

Bara målskillnad skiljer lagen.

På lördagen kan Växjö gå om då de två Smålandsklubbarna möts för andra gången på 24 timmar.

Förstakedjan med Robert Rosén (1+2), Olli Palola (1+0) och Tuomas Kiiskinen (1+1) vann matchen åt Växjö.

Palola gav Växjö en smakstart och satte 1–0 redan efter 54 sekunder. Robert Rosén ökade på till 2–0 i numerärt överläge, men i den andra perioden kom HV71 tillbaka och både reducerade (Kevin Stenlund) och kvitterade (Erik Christensen).

Men Växjö svarade. Efter drygt halva matchen slog Kiiskinen till i spel fem mot tre och gjorde mål för fjärde matchen i rad.

– Vi har bra kemi och kompletterar varandra bra. Vi har egenskaper som bra skott, skridskoåkning och spelsinne, sade Rosén till CMore när han pratade om kedjan.

Ville Leino fastställde 4–2 i tom kasse med 1.18 kvar att spela.

Det var Växjös andra derbyseger över HV71 denna säsong och laget har haft en bra vecka med avancemang till kvartsfinal i CHL. För HV71 är det tvärtom. Laget åkte ur CHL i tisdags efter 0–5 hemma mot Sparta Prag och åkte nu också på en tung derbyförlust.

Chansen till revansch finns dock redan på lördagen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset