Nico Rosberg var snabbast i tidskvalet i Singapores GP.
Nico Rosberg var snabbast i tidskvalet i Singapores GP.

Nico Rosberg står i pole position i Singapores GP i formel 1 på söndagen. Tysken var mer än halvsekunden snabbare än närmaste konkurrent i tidskvalet i kvällsskenet på Singapores gator.Svenske Marcus Ericsson kvalade in med 16:e tid.

Nico Rosberg har Red Bull-föraren Daniel Ricciardo mellan sig och stallkamraten Lewis Hamilton.

Den tyske Mercedes-föraren har vunnit de två senaste VM-loppen och stått i pole position i fyra av dem. Fortfarande leder regerande världsmästaren Lewis Hamilton förar-VM. Men det skiljer bara två poäng.

Marcus Ericsson hängde med till den andra delen av tidskvalet. Den svenske Sauberföraren var mer än fem sekunder långsammare än Rosberg, men kunde konstatera att stallkamraten Felipe Nasr åkte ut direkt i kvalet med 18:e tid.

Marina Bay-banan i Singapore är en de tuffaste i formel 1 och det märktes redan i kvalkörningarna. Haasföraren Romain Grosjean tappade kontrollen över bakvagnen i en kurva och rände in i skyddsbarriären. Även Jenson Button, McLaren, fick stopp efter ett barriärbesök. En förbaskad Sebastian Vettel får starta sist av alla i VM-loppet efter mekaniska problem med sin Ferrari.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset