Markus Rosenberg trivs med pressen.
Markus Rosenberg trivs med pressen.

Striden om SM-guldet ser ut ha blivit ett trekejsarslag mellan Malmö FF, IFK Norrköping och AIK.Är pressen för stor på storklubben MFF?– Det är roligare att vara här, där det är press på en, säger Malmöanfallaren Markus Rosenberg.

Efter 1–3-förlusten borta mot Malmö FF beskrev Göteborgstränaren Jörgen Lennartsson det som att det regerande mästarlaget IFK Norrköping har en "mental smultronresa" och att pressen är större på storklubbar som Malmö FF och AIK i guldstriden av allsvenskan. Markus Rosenberg, tvåmålsskytt, gillar dock läget.

– Jag är mycket hellre i ett lag där det är den här pressen än att alla är nöjda med att hamna i toppen. Jag trivs mycket bättre med att vara i en förening där man nästan kräver guld, säger anfallaren.

"Otroligt starkt"

Med nio omgångar kvar att spela leder MFF allsvenskan med en poäng före Norrköping med 48 respektive 47 poäng. Trean AIK står på 40 poäng. Rosenberg är imponerad över att Norrköping hänger kvar i toppen trots alla spelarförsäljningar.

– Ja, det är väl klart. Det är otroligt starkt, så som de gör det också. 5–0 efter en halvtimme (mot Jönköping Södra senast), säger Markus Rosenberg och fortsätter:

– Vem de än plockar in verkar de göra mål. Det är inte ens lönt att fokusera på dem.

"Känns inte så kul"

Göteborgsmittbacken Mattias Bjärsmyr var besviken över att guldstriden nu verkar körd efter 1–3 mot MFF.

– Vi har varit ganska inställda på att inte jaga för långt upp, med tanke på att både Malmö och Norrköping varit en bit framför oss. Och skulle vi haft någon chans hade vi behövt vinna i dag. Nu får vi sikta in oss på tredjeplatsen. Det känns inte så kul, men så är livet, säger Bjärsmyr.

Förklaringen till att "Blåvitt" redan är borta från guldet?

– För det första har våra bortaresultat inte varit tillräckligt bra. Vi har poängmässigt fått slita ganska ordentligt på bortaplan, säger han och fortsätter:

– Och Europaspelet tog mycket kraft, det får vi inte glömma.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset