Rosengårds Ella Masar McLeod inledde målskyttet mot Slavia Prag. Arkivbild.
Rosengårds Ella Masar McLeod inledde målskyttet mot Slavia Prag. Arkivbild.

Lotta Schelin sjuk och Emma Berglund skadad. Och Marta började på bänken.Rosengård vann ändå bortamötet med Slavia Prag i Champions Leagues åttondel komfortabelt.Tre mål i första halvlek gav till slut seger med 3–1.

Lotta Schelin började känna sig dålig före resan till Tjeckien, tränade inte på onsdagen och kom aldrig till start i Prag. Rosengård saknar också knäskadade landslagsbacken Emma Berglund.

Däremot var anfallsesset Marta redo för spel efter sin axelskada. Hon kom in i 62:a minuten – då hade Rosengård redan kopplat ett bastant segergrepp.

Ella Masar McLeod nickade in ledningsmålet efter hörna från Natasha Andonova i 32:a minuten. Bara tre minuter senare spelade amerikanskan fram Lina Nilsson som tog emot bollen i straffområdet, rundade målvakten och satte 2–0, skriver sydsvenskan.se.

I 44:e minuten slog Gaelle Enganamouits ett inlägg som stoppades av en Slavia Prag-försvarare med handen. Straffen satte hon själv i mål.

– Det var skönt att vi kunde göra tre mål på bortaplan. Kanske lite synd att vi släppte in det sista målet. Det återstår en match men det ska mycket till för att de ska göra tre mål på vår hemmaarena, säger backveteranen Lina Nilsson till Sydsvenskan.

Rosengård drog sig tillbaka och bevakade sin ledning i andra halvlek och höll tätt ända in i tilläggstid, då Katerina Svitkova sköt en frispark i mål bakom Zecira Musovic.

Rosengård har ändå ett ypperligt läge att ta sig till kvartsfinal. Returen i åttondelsfinalen spelas den 16 november på Malmö IP.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset