Mikael Teurnberg, lagledare för Rospiggarna. Arkivbild.
Mikael Teurnberg, lagledare för Rospiggarna. Arkivbild.

Efter Rospiggarnas överkörning av Piraterna på bortaplan var storseger hemma i onsdagens slutspelsmatch i speedway förstås att vänta. Och utklassningen blev total. Rospiggarna säkrade en finalplats efter 61–29.Finalmotståndare blir med största sannolikhet Dackarna.

Rospiggarnas jämnhet har lagt grunden till de fyra raka segrarna i slutspelet. Hallstavikslaget som kom näst sist i elitserien förra säsongen är i år en egen klass. Segern i grundserien har följts av ännu starkare körning i slutspelet.

Och i det andra mötet med Piraterna fick ändå Rospiggarna avstå Andreas Jonsson, som ju skadades under mötet dagen innan.

– Vi är snabba runt här, säger Rospiggarnas lagledare Mikael Teurnberg till C More efter segern.

– Jag tror på kontinuitet. Vi har kört med samma lag och alla ger järnet.

Rospiggarna tog sex femettor mot ett uppgivet motstånd. Timo Lahti och Jason Doyle var främst med 18 respektive 17 poäng var.

I Kumla var Indianerna var piskade att ta poäng för att hålla drömmen om SM-final levande. Laget ledde hemma mot Dackarna ända till det 14:e och näst sista heatet. Då gick Dackarna förbi och vann sedan med 47-43. En seger som förde laget till sex poäng och i praktiken en finalplats mot Rospiggarna.

Piraterna har två poäng och segerlösa jumbon Indianerna i de två sista mötena. Men segrar lät inte hjälpa.

– Det blir bronset vi får jaga, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson irriterat till C More.

– Att ta in förarpoängen går inte. En sån här dag skulle man vilja byta ut hela laget. Tråkigt att säga, men det är bara att be om ursäkt.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset