Regissören Ruben Östlund anklagas för namnstöld.
Regissören Ruben Östlund anklagas för namnstöld.

Konstnären Lola Arias anklagar Ruben Östlund för att ha stulit hennes namn.

Ruben Östlund får kritik av konstnären Lola Arias för att ha använt hennes namn i filmen ”The Square”. I en debattartikel publicerad i Dagens Nyheter skriver konstnären att de tidigare hade kontakt angående filmen, men att de inte kommit överens om att hennes namn fick användas.

LÄS MER: Oscarsvinnare hyllar Ruben Östlund

Hon skriver vidare att det har skadat hennes rykte som yrkesmänniska och konstnär.

– Jag, Lola Arias, är en latinamerikansk konstnär som kräver en ursäkt från dem som har använt något som i grund och botten tillhör mig – mitt namn – och dessutom tillskrivit mig ett konstverk som jag aldrig har skapat, skriver hon.

Nu svarar Ruben Östlund själv på kritiken.

– Lola anlitades som skådespelare för att spela konstnären i ”The square”. Jag använder ganska ofta skådespelares riktiga namn och så jag bestämde mig för att göra även med Lola, säger han till Dagens Nyheter.

Kritiken i Arias debattartikel grundar sig delvis i att konstverket ”The square” i filmen tillskrevs henne, trots att hon inte hade någonting med det att göra.

– När det handlar om konstverket ”The square” så existerar det i verkligheten och är gjort av Kalle Boman och mig. Jag ville inte att någon skulle ta åt sig äran för det utanför filmens fiktion. Man kan få all info om det på internet, säger Ruben Östlund till Dagens Nyheter.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset