Vid husrannsakan i de misstänkta männens bil hittade polisen enligt Aftonbladet bland annat märkeskläder som de misstänker kommer från tidigare stölder.
Vid husrannsakan i de misstänkta männens bil hittade polisen enligt Aftonbladet bland annat märkeskläder som de misstänker kommer från tidigare stölder.

Två tjuvar, varav en rullstolsburen, bjöd på onsdagskvällen på en ovanlig syn. Efter att ha stulit sju kilo fläskfilé från en livsmedelsbutik la de benen på ryggen.

Vid åttatiden på onsdagskvällen larmades polis enligt Aftonbladet om att två 25-åringar gripits utanför en butik i Landskrona.

Kort efter att väktare observerat hur de uppehöll sig vid köttdisken ska de ha sett hur den ene la någonting bakom ryggen på den rullstolsburne. Sedan rullade de runt i butiken innan de slutligen passerade kassan utan en tanke på att betala.

De såg väktarna, som satte fart efter snattarduon.

LÄS MER: Snattare frias – trodde att hon jobbade

– Det gjorde att den "handikappade" lämnar sin rullstol springande och köttet ramlar ut på golvet. Och den ledsagaren som dragit i rullstolen, han sätter också benen på ryggen, säger Richard Glantz vid polisen i nordvästra Skåne, till Aftonbladet.

Väktarna hann ikapp dem på parkeringen där deras bil stod parkerad.

LÄS MER: Cykeltjuven tipsar – så skyddar du din cykel från stöld

De greps då och polis larmades till platsen. Männen fördes enligt tidningen till arresten i Helsingborg och är nu anhållna för stöld och häleri. Totalt ska de ha snott åt sig sju kilo fläskfilé i den något ovanliga stöldkuppen.

– Det var en liten dråplig historia när han helt plötsligt, som genom ett mirakel, står upp och springer i väg, säger Richard Glantz.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott