Premier League nästa för Björn Runström. 
Premier League nästa för Björn Runström. 

Skriver på för Premier League-klubben i dag

Hammarbys anfallare Björn Runström är sensationellt klar för engelska Premier League-klubben Fulham. Enligt källor till Metro är Runström just nu på plats i London för att skriva på för den engelska klubben, som i fjol slutade på tolfte plats i den högsta engelska ligan.

FJÄRDE SVENSKEN
Enligt uppgift fanns Fulhams tränare Chris Coleman på plats på Söderstadion när Hammarby träningsspelade mot norska Odd Grenland i slutet på förra månaden. Runström gjorde mål redan efter fem minuter och Coleman lär ha gillat vad han såg. Runström blir nu den fjärde svensken i Premier League. Sedan tidigare finns Arsenals duo Fredrik Ljungberg och Sebastian Larsson samt Aston Villas Olof Mellberg där. För Hammarby innebär förlusten av Runström, som har gjort fyra mål i årets allsvenska, att man tappar en av sina bästa spelare. Runström har under säsongen bildat allsvenskans farligaste anfallspar tillsammans med skytteligaledaren Paulinho. Som om det inte vore nog för Hammarby kommer man även att sakna lagkaptenen Mikkel Jensen, som skadade sig i cupmatchen mot Helsingborg, och mittfältaren Petter Andersson. För Mikkel väntar minst sex veckors vila
– Det inre ledbandet i högerknäet är inte av, men det är nästan av, bara en liten bit är kvar. Om åtta-tio dagar kan jag förhoppningsvis springa lugnt på löpband och sen får vi se hur snabbt det läker, säger dansken till TT.

TAR BESLUT OM GAXA
Petter Andersson har problem med ljumskarna och väntas bli borta fem veckor. Positivare dock att backen David Johansson är tillbaka efter sin korsbandsskada och att den tidigare ljumskskadade Suleyman Sleyman åter tränar för fullt.
Under dagen väntas klubben ta beslut om man ska kontraktera provspelande sydafrikanske landslagsmannen Siboniso Gaxa.
Metro har förgäves sökt Björn Runström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset