Den som vill resa till solen på höstlovet har inte mycket kvar att välja på, bara ströplatser återstår.  
Den som vill resa till solen på höstlovet har inte mycket kvar att välja på, bara ströplatser återstår.  

Reseföretagen gör strålande affärer. Låg ränta och stark krona bidragande orsaker. Kanarieöarna, Thailand och Egypten populärast.

Börsras och finanskris till trots – vi reser mer än någonsin i vinter. Fortsatt låg ränta och en stark krona är bidragande orsaker.
– Många av våra kunder är barnfamiljer, och de har ofta bolån. Vi tror att räntan påverkar dem snarare än den allmänna finans­oron, säger Magdalena Öhrn, informationschef på Ving, som har ökat sin försäljning av vinterresor med tio procent jämfört med fjolåret.

Hon tror att semesterresan har blivit viktigare för oss på grund av den livsstil vi har.
– Många lever ett rörigt liv, man hinner inte umgås med nära och kära som man vill. Då lägger man allt på de där två veckorna utomlands.

Även de två andra rese­bjässarna går mot en strålande vintersäsong. Fritidsresor rapporterar ungefär samma bokningsgrad som förra året, som var ett rekordår med 30-procentig ökning. Apollo har en högre andel resor bokade än förra året vid samma tid.

Bäst säljer resor till Kanarieöarna, Thailand och Egypten. Den som vill resa bort på höstlovet har inte mycket kvar att välja på, bara ströplatser återstår.
– Under de mest efterfrågade veckorna – höstlovet, jul- och nyårshelgen, sportlovet – kan det vara svårt att hitta just det hotell eller den tidpunkt man vill ha. Men har man inte låst fast sig vid ett visst datum så går det fortfarande att hitta resor, säger Apollos informationschef Kajsa Moström.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset