Michael O'Leary kallar piloternas lönekrav för skrattretande.
Michael O'Leary kallar piloternas lönekrav för skrattretande.

Lågprisflygbolagets vd kallar piloternas löneförslag för skrattretande och varnar nu för att bolagets piloter kan tvingas till strejk lagom till påsk, skriver The Guardian.

Det är många som passar på att resa under påskledigheten. Men nu kan de som har valt att resa med Ryanair vara tvungna att ställa in påsksemestern. Ryanairs vd, Michael O’Leary, varnar nämligen för en flygstrejk runt påsk, skriver The Guaridan.

LÄS MER: Nu vill Ryanair visa porrfilm på flyget

Michael O’Leary säger till tidningen att piloternas fackförening har ställt för höga lönekrav som han har kallat skrattretande, enligt The Guardian.

– Ärligt talat kommer vi aldrig gå med på kraven. Om konsekvensen blir strejker eller andra problem är vi beredda att ta dem, säger han till tidningen.

I december erkände Ryanair piloternas fackförbund för första gången i företagets 32-åriga historia. Detta gjordes för att undvika en strejk vid jul. Men i måndags gick bolagets vd ut och varnade sina investerare för att det kan komma nya strejker vid påsk, skriver tidningen.

LÄS MER: SAS-piloter varslar om strejk

Ryanairs bränslekostnader förväntas öka med tre miljarder svenska kronor till nästa år. Piloterna vill ha cirka 20 procent högre lön vilket skulle innebära cirka en miljard kronor i ökade omkostnader till nästa år. Bolagets vinst har däremot stigit med 12 procent det senaste kvartalet och förväntas gå med cirka 14 till 14,5 miljarder kronor i vinst enligt tidningen.

 

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset