Publikhavet under metalfestivalen Wacken open air, dit alltså inte de två rymmarna begav sig.
Publikhavet under metalfestivalen Wacken open air, dit alltså inte de två rymmarna begav sig.

Nyheten om två tyska pensionärer som rymde från sitt äldreboende för att gå på festival spreds världen över. Men många av polisuppgifterna som låg till grund för historien stämmer inte, uppger polisen nu själva.

En riktigt bra historia kan ibland vara för bra för att vara sann.

Så var fallet med de tyska polisuppgifterna om två pensionärer som rymde från sitt äldreboende för att gå på metalfestival, något som bland annat Metro skrev om förra helgen.

Historien om de musiktokiga männen som rymde från sitt boende i Dithmarschen och begav sig till festivalen Wacken open air spred sig snabbt över hela världen.

– De hade uppenbarligen fattat tycke för festivalen, men verkade desorienterade och apatiska, sa en polistalesman då till public service-kanalen NDR.

LÄS MER: Kriminalvårdens utredning om rymning klar: Personalen följde inte reglerna

Men efter en närmare faktagranskning och nya uppgifter från polisen har det nu visat sig att många av uppgifterna inte stämmer, rapporterar tv-kanalen Deutsche Welle.

De två männen var inte alls pensionärer, utan 58 och 59 år gamla och led av psykisk ohälsa.

De rymde mycket riktigt från sitt boende och tog sig till staden Wacken där metalfestivalen ägde rum. Men de hade inga biljetter och tog sig aldrig in på festivalområdet, enligt tv-kanalen.

Uppgiften om att männen hittades först vid tretiden på morgonen och att de då hunnit dricka en del alkohol innan de kunde föras tillbaka till sitt boende stämmer dock, rapporterar Deutsche Welle.

LÄS MER: DO granskar mansfria festivalen – vill veta vem som får komma

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset