Om vi räknar med att Tyskland slår Sydkorea i sista omgången, så måste Sverige slå Mexiko för att gå vidare till åttondelsfinal.
Om vi räknar med att Tyskland slår Sydkorea i sista omgången, så måste Sverige slå Mexiko för att gå vidare till åttondelsfinal.

Det såg inte ljust ut för Sverige när det stod klart att vi skulle möta Tyskland i gruppspelet, men när Ola Toivonen la in 1-0 till Sverige fick många upp hoppet, men tyvärr höll det inte hela vägen.

Under kvällens match satt många och höll andan. Minuter in i första halvlek dominerade Tyskland, men svenskarna tog sig i kragen och gick på offensiven. Som en blixt från klar himmel kom Ola Toivonen och satte matchens första mål. 

LÄS MER: Makalösa siffran: Här är tabellen där Sverige är bäst i VM

Men trycket från Tyskland var hårt. Gång på gång var de på, men Sverige gjorde en i det närmaste perfekt första halvlek och höll nollan. Det tog dock inte många minuter innan Tyskland kvitterade till 1 – 1 i andra halvlek. 

Tyskarna var hungriga. Under hela andra halvlek hade de i princip parkerat på Sveriges planhalva. Med fem minuter tillägg hade Tyskland en man mindre på planen och de fick till en hörna som gick stolpe ut. Det svenska landslaget tog ett snabbt lättat andetag, men det skulle de inte ha gjort.

LÄS MER: VM-spelaren dödshotad efter utvisningen

Tyskland fick frispark en halvmeter utanför straffområdet och satte 2 -1 med tio sekunder kvar. Men det avgjorde de matchen. Om vi räknar med att Tyskland slår Sydkorea i sista omgången, så måste Sverige slå Mexiko för att gå vidare till åttondelsfinal.

 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset