Den brittiska regeringen överväger nu att låta representanter från den ryska ambassaden få träffa Yulia.
Den brittiska regeringen överväger nu att låta representanter från den ryska ambassaden få träffa Yulia.

Julia Skripal, dotter till den ryske dubbelagenten Sergej Skripal, tillstånd har förbättrats. Nu vill ryska diplomater träffa henne.

Ryssland anklagas för att ha förgiftat Sergej Skripal och hans dotter, men nekar att de har haft någonting med incidenten att göra. Den brittiska regeringen överväger nu att låta representanter från den ryska ambassaden få träffa Yulia, rapporterar The Guardian.  

– Vi överväger en begäran om konsulärt tillträde i linje med våra skyldigheter under internationell och inhemsk lag, vilket inkluderar Yulia Skripals önskan och rättigheter, säger en representant för Storbritanniens utrikesdepartement till The Guardian.

LÄS MER: Nervgiftattacken har utmynnat i en diplomatisk kris – detta har hänt i fallet

Sedan giftattacken har relationen mellan Storbritannien och Ryssland varit kylig. Storbritannien utvisade 23 ryska diplomater och Ryssland svarade med att utvisa 23 brittiska diplomater. Senast i fredags genomsökte brittisk polis ett passagerarplan från det ryska flygbolaget Aeroflot på Heathrow och Ryssland hotade med liknande åtgärder mot brittiska flygplan i Ryssland.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset