Rysslands utrikesminister, Sergej Lavrov.
Rysslands utrikesminister, Sergej Lavrov.

Storbritanniens premiärminister Theresa May anklagade Ryssland för giftattacken på ex-spionen Sergei Skripal under måndagen. Den ryske utrikesministern Sergej Lavrov har nu gått ut och förnekat att Ryssland har något att göra med händelsen.

Sergej Lavrov nekar alla kopplingar till förgiftningen av den ryske ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter, rapporterar AFP.

– Ryssland är inte skyldigt. Ryssland är redo att samarbeta i linje med konventionen om kemiska stridsvapen, säger utrikesministern på en presskonferens.

LÄS MER: Oro i Salisbury efter giftattacken

Lavrov hävdade även att Ryssland inte har fått ta del av de prover som har tagits i samband med förgiftningen.

På en presskonferens under måndagen sa Storbritanniens premiärminister Theresa May att det nervgift som hittats pekar ut Ryssland som ansvariga för förgiftningen av Sergej Skripal.

– Antingen är den ryska federationen ansvarig för attacken mot familjen Skripal, eller så har den ryska staten tappat kontrollen över de nervgifter som producerats och förvaras i landet, sade May.

LÄS MER: Mordförsök mot rysk dubbelagent i England – utsattes för nervgift

Även USA och Nato delar Theresa Mays bild om att det troligen är Ryssland som ligger bakom förgiftningen av Sergej Skripal.

– De ansvariga, både de som utförde försöket och de som beordrade det, måste ställas till svars, säger den nu avskedade amerikanska utrikesministern, Rex Tillerson enligt TT.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset