En grupp ingenjörer vid den ryska forskningsanläggningen för kärnkraft i Sarov misstänks ha försökt generera bitcoins på anläggningens datorer.
En grupp ingenjörer vid den ryska forskningsanläggningen för kärnkraft i Sarov misstänks ha försökt generera bitcoins på anläggningens datorer.

En grupp ingenjörer vid ett av Rysslands största forskningscenter för kärnvapen har häktats efter att de försökt generera bitcoins via anläggningens datorer.

En grupp ingenjörer vid den ryska forskningsanläggningen för kärnvapen i Sarov har häktats, misstänkta för att i hemlighet ha försökt utnyttja anläggningens utrustning för att framställa bitcoins.

Ingenjörerna ska ha försökt att använda anläggningens superdatorer för att skapa blockkedjor, vilket i sin tur kan generera bitcoins som ingenjörerna tänkt använda för personliga ändamål, skriver The Guardian.

LÄS MER: Daniel tappade bort bitcoins – till ett värde av 500 000 kronor

Forskningsanläggningen i Sarov används i huvudsak för att utveckla kärnvapen, och enligt ryska medier upptäcktes bitcoin-verksamheten när en dator försökte koppla upp sig mot nätet.

– Deras aktivitet kunde stoppas i tid, säger Tatiana Zalesskayaen, talesperson för anläggningen, enligt The Guardian.

– Så vitt jag vet har polisen påbörjat en utredning, fortsätter hon.

Anläggningen i Sarov där ingenjörerna försökt generera bitcoins ska vara samma anläggning som Sovjetunionen använde för att utveckla nationens första kärnvapen under kalla kriget.

LÄS MER: Det här är bitcoin – frågorna du aldrig orkat ställa

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset