Den nya roboten behöver ett nytt namn, tycker Kreml.
Den nya roboten behöver ett nytt namn, tycker Kreml.

Tidigare i veckan stoltserade Vladimir Putin med Rysslands nya kärnvapenrobot, som påstås ha så avancerade system att den är omöjlig att stoppa. Vad den däremot saknar är ett klatschigt namn. Nu efterlyser landets försvarsdepartement namnförslag från allmänheten i en nationell tävling.

Det var under Putins tal till nationen i torsdags som han passade på att berätta om Rysslands senaste vapentester. Bland de kommande nyheterna i landets arsenal finns enligt presidenten bland annat en kärnvapenbestyckad kryssningsrobot med ”obegränsad räckvidd”, en undervattensdrönare och en laserkanon.

Några timmar senare lanserade Rysslands försvarsdepartement en namntävling på nätet för att döpa sina nya vapensystemen, skriver Vice News. Till och med amerikaner bjöds in att delta i ”Vladimir Putins döp vapnet-tävling” via ryska ambassadens Twitter-konto.

LÄS MER: Metros läsartävling avgjord: Tåget ska heta Trainy McTrainface

Snart strömmade hundratals förslag in på departementets sociala medier-kanaler. Bland de första förslagen som kom in var ”Volodja” – en rysk omskrivning för Vladimir. Namnförslaget kom från statskontrollerade ryska nyhetstjänsten RT:s chefredaktör Margarita Simonjan.

Någon annan föreslår att kärnvapenroboten borde heta som det gamla sovjetiska rockbandet Nautilus Pompilius hitlåt ”Adjö, Amerika”. Bland andra inkomna förslag finns namn som ”Anglosaxarnas mardröm” och ”USA:s död”.

Andra deltagare är inte lika krigiskt lagda. En Facebook-användare föreslår namnet ”Bumerang” och någon annan lanserar namnet ”Nemtsov”, efter den mördade oppositionspolitikern och Putin-kritikern Boris Nemtsov, som sköts till döds i närheten av Kreml i februari 2015.

LÄS MER: Putin kan runda globalt system med kryptovaluta

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset