Arbetet med att leta efter kroppsdelar och och delar av planet pågår för fullt.
Arbetet med att leta efter kroppsdelar och och delar av planet pågår för fullt.

En av de värsta flygolyckorna i rysk historia skedde under söndagseftermiddagen. Nu kommer uppgifter om att tre av de 71 omkomna var barn.

Flaggor har vajat på halvstång i Orenburgregionen i Rysland under måndagen. Detta efter den flygolycka som skedde på söndagseftermiddagen i närheten av Moskva vilket resulterade i att alla de 71 passagerarna avled. Detta rapporterar Svenska Dagbladet.

LÄS MER: Flygkrasch utanför Moskva – 71 döda

Planet var på väg till staden Orsk som ligger i regionen. 60 av de omkomna passagerare uppges vara lokalinvånare från regionen. Tre av de omkomna var barn skriver tidningen.

Sent på söndagskvällen samlades hundratals människor på flygplatsen i Orsk. Terminalbyggnaden fylldes med stearinljus och blommor. Även kring monument i staden är leksaker och ikonbilder utplacerade för att hedra offren. Präster och psykologer arbetar dygnet runt för att försöka lugna anhöriga, skriver SvD.

Enligt tidningen pågår arbetet med att fastställa orsaken bakom olyckan för fullt. Delar av flygplanets svarta låda hittades på måndagen enligt AP. Haveriutredarna analyserar just nu data av planets färd. Enligt SvD kan de kan just nu inte utesluta att det rör sig om ett terrordåd.

De senaste åren har Ryssland drabbats av flera flygolyckor. Detta på grund av att många flygbolag använder föråldrade flygplan som tillåts flyga under dåliga väderförhållanden. Planet som kraschade under söndagen ansågs däremot vara nytt, enligt SvD.

LÄS MER: Hoppet ute för försvunna efter flygkraschen

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om flyg Ryssland