Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov uppger att landet kommer att utvisa 60 amerikanska diplomater.
Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov uppger att landet kommer att utvisa 60 amerikanska diplomater.

Ryssland kommer att utvisa 60 amerikanska diplomater och helt stänga ner USA:s konsulat i S:t Petersburg, rapporterar flera medier.

Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov uppger att landet kommer att stänga ner USA:s konsulat i S:t Petersburg, samt utvisa 60 amerikanska diplomater, skriver The Guardian.

Utvisningen av diplomaterna är ett svar på USA:s beslut att utvisa lika många ryska diplomater, i efterspelet av nervgiftsattacken i brittiska Salisbury.

LÄS MER: Ryske utrikesministern: ”Vi har ingen koppling till förgiftningen”

Den pågående diplomatkrisen började med att den tidigare ryska dubbelagenten Sergej Skripal och hans dotter förgiftades av nervgas i Storbritannien.

Landets premiärminister Theresa May beskyllde Ryssland för att ligga bakom mordförsöket, och sedan dess har ett 30-tal länder meddelat att de kommer att utvisa ryska diplomater. Däribland Sverige, som kommer att utvisa en rysk diplomat.

Ryssland har hela tiden nekat till någon som helst inblandning i giftattacken i Salisbury, och det ryska parlamentet har meddelat att de kommer att utvisa lika många diplomater från Ryssland, som respektive land gör åt andra hållet.

LÄS MER: Nervgiftattacken har utmynnat i en diplomatisk kris – detta har hänt i fallet

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset