Anna och Erwan ska se bandet Eagles of Death Metal som spelar på Debaser Medis i kväll. De är inte alls nervösa över säkerheten.
Anna och Erwan ska se bandet Eagles of Death Metal som spelar på Debaser Medis i kväll. De är inte alls nervösa över säkerheten.

Tre månader efter terrorattentaten i Paris spelar nu bandet som då stod på Le Bataclans scen i Sverige. Anna och Erwan ska gå, och de är inte alls oroade för säkerheten.

I kväll spelar rockbandet Eagles of Death Metal på Debaser Medis i Stockholm. Samma band som för tre månader sedan stod på scenen i lokalen Le Bataclan i Paris och avbröts av ett blodigt terrordåd som krävde ett 80-tal människors liv.

Inför kvällens spelning har arrangören Luger höjt säkerheten runt och i lokalen, bara för säkerhetsskull.


►LÄS MER: EODM om kvällen på Le Bataclan

Anna Mattsson och pojkvännen Erwan Lengliné ska gå på kvällens spelning, och ingen av dem känner sig särskilt osäker.

– Snarare känns det som den säkraste spelningen man kan gå på just nu. Vi var på en spelning i Paris i januari, och folk berömde oss för hur modiga vi var, men slutar man gå så vinner terroristerna, säger Anna.

►LÄS MER: Elitpolisen om terrorn på Bataclan: "Vi upptäckte helvetet på jorden"

Erwan bor i Frankrike och har varit på flera konserter i Paris. Dagen innan Eagles of Death Metal skulle spela på Le Bataclan åkte han till flickvännen Anna i Sverige, men hade bekanta som var på plats i lokalen.

– Jag förstod inte riktigt vad som hade hänt, och visste inte exakt vilka som var på plats, när jag fick reda på det. Det var konstigt. Jag hade ju också kunnat vara där. Det var en bekant till mig som fotade showen, hon gick därifrån bara tio minuter innan dådet, berättar han.

►LÄS MER: Han cyklade med pianot på släp – för att köra Imagine utanför Bataclan

De båda är vana konsertbesökare, bara på de senaste fyra dagarna har de hunnit med tre konserter. Men den i kväll kan komma att bli lite annorlunda. Inte för att de två är hårdnackade fans, även fast de gillar musiken, utan för att stämningen kommer vara annorlunda.

– Jag tror att konserten kommer bli en hyllning och en fest för rock’n’roll. Och det är en härlig comeback för bandet också eftersom att det är utsålt, säger Erwan.

Anna instämmer.

– Konserten kommer nog bli känslosam och stark. Jag hoppas att bandet kommer kunna njuta av den också.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset