Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarligt, vilket är en anledning till säkerhetspådraget.
Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarligt, vilket är en anledning till säkerhetspådraget.

100 000 personer väntas komma till Windsor Castle för att se det kungliga bröllopsparet i dag. Säkerhetspådraget inför händelsen är således stort, bland annat ska krypskyttar placeras ut på taken.

32 miljoner pund, motsvarande drygt 377 miljoner svenska kronor, blir skattebetalarnas räkning för de säkerhetsåtgärder som planeras kring bröllopet mellan prins Harry och Meghan Markle i dag, skriver Daily Mail.

LÄS MER: Prins Harry och Meghan Markles bröllop – här är allt du behöver veta

Runt Windsor Castle och den tur med häst och vagn som paret ska åka under dagen, har krypskyttar placerats ut på taken. Man har även satt ut barriärer som ska stoppa attacker med fordon i stadsdelen.

Polis och soldater kommer även att patrullera med automatvapen under bröllopsdagen. Enligt Daily Mail ska de ha fått klartecken att avfyra sina vapen om det anses vara nödvändigt.

Under firandet är dessutom konfetti förbjudet. Polis menar nämligen att det finns risk för att sikten skyms och att man då missar om något hotfullt föremål kastas mot brudföljet.

LÄS MER: Miljarder i potten vid prinsbröllop

En anledning till det stora säkerhetspådraget är att Storbritanniens terrorhotsnivå bedöms som allvarlig. En annan anledning uppges vara prins Harrys koppling till militären.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset