Jenny Alm gjorde sex mål på sitt gamla klubblag Sävehof när Team Esbjerg vann med 25–20 i Champions League-gruppspelet. Arkivbild.
Jenny Alm gjorde sex mål på sitt gamla klubblag Sävehof när Team Esbjerg vann med 25–20 i Champions League-gruppspelet. Arkivbild.

Efter skrällen mot norska Larvik kom ett tungt nederlag för Sävehof i Champions League.Danska Team Esbjerg, med bland andra Jenny Alm och Filippa Idéhn, vann i Partille med 25–20.– Vi tvekar för mycket, säger Sävehofstränaren Henrik Signell.

Sävehof tog en oväntad seger mot det norska storlaget Larvik när man vände underläge med 11–15 till seger 25–22 i den första gruppspelsmatchen i Champions League.

Mot det danska mästarlaget Team Esbjerg väntade ytterligare tufft motstånd, och den här gången var det för tufft.

Esbjerg tog kommandot

Esbjerg tog kommandot och hade en ledning med 15–10 efter den första halvleken, bland annat efter en lyckad halvlek av Jenny Alm, som tidigare spelade för just Sävehof.

– Det var en bra halvlek, Bundsen (Johanna, målvakt i Sävehof) känner ju mig, så jag måste placera dem, säger Alm i TV3 Sport.

I den andra halvleken kom Sävehof in bättre i matchen och minskade avståndet vid ett par tillfällen till tre mål. Men Esbjerg gick ifrån igen och vann till slut med klara 25–20.

– Vi gör ingen bra match, men det gör vi inte per automatik på den här nivån. Det är mycket som inte riktigt fungerar i tillräckligt bra för att slå ett sånt här lag. Vi tar för mycket felbeslut i försvaret, sen sticker vi inte in näsan i anfallsspelet, säger Sävehofs tränare Henrik Signell.

"Speciellt att komma till Partille"

Ytterligare två svenska spelare fanns med i Team Esbjergs laguppställning, båda med Sävehofsförflutet: Ulrika Toft Hansen som gjorde två mål och målvakten Filipa Idéhn, som stod för många fina räddningar.

– Väldigt speciellt att komma till Partille igen och vara på andra sidan. Jättekul att få spela i Sverige och dessutom få med två poäng igen, säger Idén i TV3 Sport.

Närmast för Sävehof i Champions League väntar slovenska Krim Mercator.

– Det blir tufft att spela på Balkan på bortaplan, men vi är revanschsugna, säger Signell.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset