Så är svenskarnas drömhem Hemmet är en plats för lugn och ro, enligt merparten av dem som svarat på undersökningen. Ett fåtal ser hemmet dock främst som en arbetsplats. 
Så är svenskarnas drömhem Hemmet är en plats för lugn och ro, enligt merparten av dem som svarat på undersökningen. Ett fåtal ser hemmet dock främst som en arbetsplats. 

Ett hem som dammsuger sig självt, garderober med automatisk strykning, självbäddande sängar och kylskåp som beställer hem det som fattas. Så ser svenskens drömhem ut enligt en undersökning.

Mäklarföretaget Svensk Fastighetsförmedling  har låtit 3 464 personer svara på frågor om boendet. Syftet är att öka de egna mäklarnas kunskaper om både köpare och säljare.

Förutom futuristiska drömmar om ett bekvämare hem som sköter trista vardagssysslor, ger undersökningen bilden av att svenska bostäder är centrum för avkoppling och underhållning. Tv, dator, spelkonsol och stereo är de mest värdesatta elektronikprylarna medan vardagsrummet är hemmets överlägset mest populära utrymme och det rum svenskarna planerar att investera mest pengar i.

Två av tre beskriver hemmet som en trygg plats för för lugn och ro. Bara några få procent ser det som ett renoveringsobjekt eller en arbetsplats.

Hemmets betydelse speglas också av att var fjärde tillfrågad kan tänka sig att flytta till en mindre ort och pendla till jobbet, om det ger mer boende för pengarna. Blir det ändå pengar över, väljer de flesta att spara eller amortera. Men var femte tänker sig något roligare som resor, restaurangbesök eller kläder.

Scanpix
Ett bekvämt hem som till stor del sköter sig självt står högt upp på svenskarnas önskelistor.
Scanpix
Hur låter ett kylskåp som automatiskt beställer hem mat som tar slut? Inte dumt, enligt de som svarat på undersökningen.
Scanpix
Att bädda är något som sängen gärna får göra av sig självt.
Scanpix
Likaså önskar sig många en garderob som stryker kläderna på egen hand.
Scanpix
Tv, dator, spelkonsol och stereo är de elektronikprylar vi värderar högst.
Scanpix
Dammsugningen vill svenskarna överlåta åt någon form av automatiskt system.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset