På söndag blir det upp mot 22 grader i hela landet, berättar Martin Hedberg.
På söndag blir det upp mot 22 grader i hela landet, berättar Martin Hedberg.

Efter värmeböljan runt Kristi Himmelsfärd har temperaturerna avsvalnat drastiskt. Nu kommer ett glädjebesked. ”Det kan bli upp till 22 grader i hela landet helgen”, säger meteorologen Martin Hedberg.

På fredag drar ett regnområde in över den svenska västkusten som börjar i Göteborg och drar upp över hela västra Sverige. Men sen är det bra väder för hela slanten i stora delar av landet.

– Vi har haft kalla, nordvästliga vindar sedan högtrycket runt Kristi Himmelsfärd. Men de ersätts snart av varma, sydliga vindar, säger Martin Hedberg, meteorolog på Vädercentralen.

På lördag får Stockholm bäst väder i hela landet med upp mot 20 grader och växlande molnighet, där solen kommer att dominera. I Göteborg och Malmö får man nöja sig med 16 grader.

LÄS MER: Här är reglerna som gäller vid grillning

– Men på söndag blir det ännu bättre. Då kan hela landet få temperaturer upp mot 22 grader, säger Martin Hedberg.

Vi kan dock inte räkna med den sensommarvärme som fanns för ett par veckor sedan. Martin Hedberg tror att vi får vänta till att maj är förbi innan vi får uppleva ett sådant högtryck igen.

– Först i början av juni kan det bli 25 grader igen. Men överlag dras temperaturen mer mot det varma för varje dag som går, säger han.

LÄS MER: Då kommer värmen tillbaka

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder