Kanske inte badvänligt, men ändå temperaturer på uppåt 20 grader väntas i nästa vecka.
Kanske inte badvänligt, men ändå temperaturer på uppåt 20 grader väntas i nästa vecka.

Är du ledig eller jobbar utomhus har du tur. Nästa vecka blir det kanonväder i nästan hela landet med temperaturer på uppåt 20 grader.

Hittills har vi inte haft någon bestående värme över Sverige. Några enstaka dagar hit och dit. Men i nästa vecka ser det i alla fall ut att bli kanonväder.

Lisa Broman, meteorolog på Forenca, säger att vi kan få årets hittills varmaste dag.

– Det ser ut att bli superfint. Vi har ett högtryck med varm luft som ligger över Atlanten, och det förstärks redan under helgen och ligger kvar till onsdag och torsdag nästa vecka, säger Lisa Broman.

Temperaturen kommer med största sannolikhet att gå över 15 grader i inlandet med lite kallare temperaturer längs kusten. Nattetid blir det plusgrader i hela landet förutom i norra Norrland.

– Det kommer ge varma och härliga dagar och en hel del sol.

Onsdag blir den varmaste dagen, enligt Lisa Broman.

– Då skulle det kunna toppa med 20 grader. Vi ligger på 18,7 grader som rekord än så länge. Troligtvis kommer det att bli årets varmaste dag. Speciellt skönt blir det efter de här dagarna med regnskurar.

Det kommer att vara mest soligt väder i Svealand, Götaland och södra Norrland. Över norra Norrland kan det bli sämre. Trots att det bara är april ska man ändå vara försiktig med solen.

– Solen är fortfarande stark, så man ska skydda sig, men annars är det bara att passa njuta, säger Lisa Broman.

Det gäller alltså att passa på för nästa helg ser det ut att bli ruskigare väder igen.

– Tittar man i slutet av veckan så ser det ut som att det blir kallare och vi får ett omslag igen. Troligtvis blir det lite kyligare väder framåt helgen, då hålls dagstemperaturen på 5-10 grader och vi får stor risk för regn, säger Lisa Broman.

Därför uppmanar hon alla att ge sig ut och ta tillvara på solen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset