Påskhelgen ser ut att bli generellt solig – med undantag för en risk för tidvis snöfall i Stockholm.
Påskhelgen ser ut att bli generellt solig – med undantag för en risk för tidvis snöfall i Stockholm.

Har du bokat in en påskresa till värmen? Då har du nog tagit rätt beslut.

Den som går omkring och längtar efter riktig vårvärme får tyvärr fortsätta vänta.

Under måndagen har vi ett lågtryck över landet som ger regn i nästan hela södra Sverige och drar upp över Stockholm under dagen.

– Under natten kommer det röra sig bort, men i morgon kommer ett nytt nederbördsområde, säger Per Holmberg, meteorolog på Foreca.

Nederbördsområdet drar in över Malmö och södra delarna av Götaland där det kommer bli regnigt under tisdagen.

– Det är osäkert om det kommer upp över Göteborg. I Stockholm ser det ut att bli rätt soligt med temperaturer kring 8-9 grader.

Under onsdagen väntas ostadigt väder i Malmö med blåst och regnskurar. I Göteborg ser det ut att bli växlande molnighet med omkring 7-8 grader och i Stockholm väntas molnen dominera och temperaturen kommer ligga omkring 8 grader.

– Senare i veckan strömmar kallare luft in och det ser ut att allmänt bli rätt soligt med kalla nätter och omkring 5-6 grader på dagarna, kanske lite kallare över Stockholm, säger Per Holmberg.

Över påskhelgen ser det sedan ut att bli fortsatt kallt.

– Påskhelgen blir rätt så kall med minusgrader på nätterna och omkring 4-5 grader på dagarna, lite varmare över Malmö. Över Stockholm finns det en risk för att det tidvis kan komma moln och lite snö. Men generellt blir det ganska soligt.

Och värmen då?

– Värmen? Vi har ingen riktig värme på gång, säger Per Holmberg.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset