Hennes lägenhet är bara åtta kvadrat, men författaren Felice Cohen får plats med kök, vardagsrum, arbetsrum och toa. – Badrummet är ganska stort. Du får bara akta dig för att slå i knäna när du sitter på toaletten.

Om du ska bo ett kvarter från Central Park på Manhattans Upper West Side måste  du vara rik, ha tur eller bo trångt.

Felice Cohen tillhör den senare kategorin. Hennes lägenhet är åtta kvadratmeter och hyran ligger på 4 400 kronor i ett område där snitthyran ligger på 22 000 kronor. Trots det har hon plats för både kyl, ugn, skrivbord, tv, fåtölj med sittpuff och förvaring.

– Jag tror att många människor har en massa yta som de inte behöver. Jag växte upp med ett rum som var fem gånger fem meter med två walk in closets som tillsammans var lika stora som den här lägenheten, säger hon till Faircompanies.com.

För att få rum med så mycket på så liten yta krävs bland annat att man använder höjden. Därför har hon förvaring från golv till tak och ett sovloft. Garderobsdörrarna har hon tagit bort och ersatt med draperier.

Även om Felice lägenhet kanske är exceptionellt liten är det många som känner igen sig på nätforumet Existenz, som länkar till artikeln.

"Inte så jävla farligt, ser ut som en liten studentlägenhet bara.", säger en användare.

"Skulle lätt kunna bo så", säger en annan.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset