Det är dags för den fjärde och sista deltävlingen i Melodifestivalen. I Örnsköldsvik bjuds det på fuldans, ballader och ”kan inte sitta still”-låtar.

1.
Emmi Christensson
”Icarus”
Betyg: 2
Detta låter som något som Georgien skulle tävla med i Eurovision song contest. Eller som musiken i en scen i en Disney-film där prinsessan och prinsen till sist förenas i en kyss efter att prinsen räddat henne från något hemskt. Det känns inte så 2018.

2.
Elias Abbas
”Mitt paradis”
Betyg: 2
Elias går ut med en dansant Panetoz-pastisch. Han har ett publikfriande ”ojojojojoj” i refrängen som sätter sig direkt. Han kommer få med sig de yngre och hjärtat i rutan lär bulta rött. Bör bli minst en andra chans.

3.
Felicia Olsson
”Break that chain”
Betyg: 3
Den här är en låt som växer. Den har en snygg klassisk tonartshöjning, en bra refräng och Felicia är säker på scenen. Men är den tillräckligt direkt för att gå igenom rutan på tre minuter? Kan vara med och slåss om en andra chans

4.
Rolandz
”Fuldans”
Betyg: 1
Det här är inte bra utan det är bara plojigt. Men jag är inte dum. Kombinationen hyllad komiker, buskis, boogie woogie, dialekter, roliga texter och dansbandskostymer räcker långt. Kan räcka till Friends arena faktiskt.

5.
Olivia Eliasson
”Never learn”
Betyg: 3
Den här lämnade mig sval vid första lyssningen men med scenshowen växer den rejält. Älskar beatet i refrängen, de gula självlysande dansarna och vill sittdansa lite. Lär slåss med Felicia om tittarrösterna.

6.
Felix Sandman
”Every single day”
Betyg: 4
Felix bryter sig fri från The Fo&o och det funkar väldigt bra. Det här är en fin avskalad ballad med pianokomp. Men Felix är förkyld och rösten håller inte på repen. Sätter han det på lördag förtjänar han en finalplats.

7.
Mariette
”For you”
Betyg: 4
Mariette kan man lita på. Det är känslan jag får när jag hör låten. Hon har rösten och utstrålningen. Låten inte är den starkaste jag hört men trots det så sticker hon ut i det här startfältet. Finalplatsen känns given.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset