Så tyckte Metros matkritiker Carl Reinholdtzon Belfrage.

Tacos och Tequila

Betyg 3

Ett märkligt uttryck är ”att semestra i sin egen stad”. Märkligt på så vis att det skulle vara något speciellt. ”Semestrar” man inte i sin egen stad varje helg typ? Eller varje gång man är ledig och går på stan? Jag vet inte, i vilket fall fick jag en något större förståelse för detta uttryck då jag var ute en runda på stan med ett par vänner vid lunchtid. Inte mycket är då öppet för en barjägare, men några få gastronomiska hjältar hade öppet och låter oss som inte är fjättrade vid en kontorsstol nära en fax få en stunds ”semester i vår egen stad.” Ett av dessa ställen där vi kunde ta skydd mot hällregnet som då sköt ner över oss var restaurangen Tacos och Tequila. Tacos och Tequila tillhör det lilla imperiet Avenyfamiljen som bland annat också äger restaurangerna Made in China, Averna Taverna, Yaki-Da, Levantine och Butcher´s Market. Och jag har i tidigare recensionerna av dessa restauranger varit något sval i mina omdömen. Nästan styvmoderlig.

►LÄS MER: Rykande hett i sval miljö

Mitt intryck har varit att Avenyfamiljen varit mer intresserade av häftig design än att hitta bra kockar och omfamna väl utmejslade matfilosofier. Skal och yta före kvalitet och gastronomisk spets, helt enkelt. Så jag var något skeptisk då vi äntrade Tacos och Tequila lokaler. Men det här ska visa sig vara en positiv upplevelse som lyfter upp Tacos och Tequila till den främsta restaurangen i gruppen.

Vi tar in lite olika tacos med olika fyllningar samt ceviche och även om mycket inte är bakat på plats så är det helt ok kvalitet. Någonstans mellan toppkvaliteten på Little meats och stolpskottet Taco Bar. En annan grej de har gemensamt med Taco Bar är deras förkärlek för tokroliga ”aforismer” som ”ära vare gud i höjden, tacos är den största fröjden”… Men om vi glömmer detta är Tacos och Tequila en trevlig matstund. Toppingen och fyllningen är fräsch och väl tillagat mellan brödet som jag gissar är prefab. Det finns inte så mycket spännande att dricka, men vi kör lite drinkar istället. Vilka slags drinkar? Baserade på tequila naturligtvis. Kanske den avgörande anledningen till min numera positiva inställning till ”semester i sin egen stad”.

►LÄSA MER: God sushi som inte lever upp till hajpen på Bizen Sushi

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset