Musiktjänsten Tidal spås av många bedömare bli en allvarlig utmanare till Spotify. Men hur pass mycket bättre är Jay Z:s alternativ egentligen? Här är sajten där du själv kan avgöra.

Dubbla priset och ingen gratis version. Det låter kanske inte särskilt lockande. Men det har lockat tillräckligt med artister för att ge genomslag för Tidal världen över.

Madonna, Kanye West, Rihanna, Nicki Minaj, Coldplay, Beyoncé, Daft Punk och Arcade Fire är bara några exempel på tunga artister som ställt sig bakom Jay Z när han nu presenterar sin Spotifyutmanare Tidal.

Exklusiviteten i artisternas kommande släpp är ett argument Tidal-förespråkare framhåller, den överlägsna ljudkvaliteten ett annat. Men hur överlägsen är ljudkvaliteten egentligen?

Det finns faktiskt ett väldigt enkelt test, som Tidal själva tagit fram, där du som lyssnare kan avgöra. Du får lyssna på fem olika låtar i två versioner och ska försöka avgöra vilken ljudström som är av högsta kvalitet.

Vilka högtalare och hörlurar du använder är avgörande, liksom vilken miljö du befinner dig i när du lyssnar. Men även för den som hör tydligt skillnad kan det vara värt att fråga sig: ”lyssnar jag lika noggrant i vanliga fall?”

Om inte är det eventuellt inte värt den där extra hundralappen i månaden.

►Länk: Här kan du testa skillnaden i ljud

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset