Det är dessa aviseringar det handlar om. Inte sällan poppar de upp mitt i rutan under uppspelning och kan störa från vad du försöker titta på.
Det är dessa aviseringar det handlar om. Inte sällan poppar de upp mitt i rutan under uppspelning och kan störa från vad du försöker titta på.

Den störningsfria upplevelsen är bara fem klick bort.

Trött på de där små pop-up-rutorna medan du tittar på Youtubeklipp? Du vet, de där små rutorna som uppmanar dig att bli prenumerant, klicka till nästa klipp eller köpa helt andra produkter (så kallad reklam)?

Nu kan du sluta hata dem. Business Insider tipsar nämligen om ett enkelt sätt att stänga av dem för gott. Det enda som krävs är att du har och är inloggad på ett eget Youtube/Google-konto (vilket du exempelvis redan har om du använder dig av mejlsystemet Gmail).

Sedan är du bara några klick ifrån en reklamfri filmupplevelse. Kika i bildspelet ovan för att se steg för steg hur du går till väga.

Skärmdump
Börja med att se till att du är inloggad på Youtube (Google). Klicka sedan på lilla profilikon högst upp till höger på sajten.
Skärmdump
Klicka sedan på det lilla kugghjulet i rutan som dyker upp för att komma åt dina inställningar.
Skärmdump

Välj sedan ”Uppspelning” bland menyalternativen i vänsterspalten (”Playback” om ditt konto är på engelska). Bocka sedan UR rutan intill ”Visa annoteringar, kanalreklam och interaktiva kort i videoklipp”. Klicka sedan på ”Spara”. Klart!

Skärmdump

För dig som inte har ett Google-konto finns  också ett trick, som dock måste upprepas för varje klipp du tittar på. Klicka på det lilla kugghjulet nere till höger i Youtubes videospelare. Slå sedan ”Av” annoteringar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset