Känner du ibland att du slösar med tiden, att du inte får gjort så mycket som du egentligen skulle hinna? Metro Student ger dig sex tips för att effektivisera din vardag till max.
 
Hitta ditt favorittempo
Skapa förutsättningar för ditt tempo. Gillar du att det händer massor och att det är fullt ös så se till att hålla dig i en sådan miljö. Lyssna på musik som föder det tempot du vill hålla.

Ta minipauser med inspiration
Blanda upp ditt görande med miniinspirations­pauser. Uppgifter som ger energi; telefonsamtal, människor, ljudfiler, youtube-klipp, eller vad som helst som kan ge dig energi. Se bara till att hålla det kort, ett par minuter räcker.
 
Gör listor
Se till att ha ”att göra-listor”. Där kan du lätt få tillfredsställelse genom att bocka av uppgifter. Plocka sönder varje punkt på din ”att göra-lista” så att uppgifterna bli små och enkla och tar lite tid. En lång lista med mindre saker är bättre än korta listor med tunga uppgifter.

Kom igång direkt

Sätt igång, kasta dig ut, börja göra snarare än att kontrollera att det blir perfekt. Det är viktigt att komma igång. 

Sätt dina egna deadlines
Vet du att du jobbar bäst under tidspress och nära deadlines? Sätt i så fall dina egna deadlines genom att ha annat inbokat så att du måste bli klar till en viss tid. Om det dessutom är något riktigt kul som väntar kan det även fungera som morot.

Skapa förväntningar
Skapa förväntningar hos dig själv och hos andra. Berätta för dig själv vad du förväntar dig idag. Berätta också för andra vad de kan förvänta sig av dig idag. Se dock till att endast skapa förväntningar som du kan kontrollera.

Källa: Shortcut
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset