Beyoncé, Tom Cruise eller Jackie Chan? Vilken kändis är du mest lik? Här är sajten som låter dig testa.

Superdatorn Watson kan inte bara utklassa mänskliga motståndare i frågesporten Jeopardy och ställa cancerdiagnoser där vanliga läkare går bet. Tekniken kan även användas för att räkna ut vilken kändis du är mest lik.

►LÄS MER: Jeopardy-datorn ställde rätt diagnos – räddade cancerpatientens liv

Under veckan lanserade IBM sajten ”Your celebrity match”. Genom att mata in ditt användarnamn på Twitter får du tillbaka ett resultat om vilken kändis som twittrar mest likt dig. På bara några sekunder analyseras dina inlägg och en personlighetsprofil skapas utifrån ett antal karaktärsdrag.

Denna profil jämförs sedan med olika kändisar vars Twitterkonton tjänsten redan analyserat. Det är kanske inte den mest samhällsnyttiga användningen för superdatorn Watson, men det är likväl underhållande.

Metro låter några av de svenska partiledarna granskas av tjänsten, och för många är det nog rena drömresultat som tjänsten presenterar. Ebba Busch Thor (KD), Anna Kinberg Batra (M) och Isabella Lövin (MP) får alla som resultat att Beyoncé är deras dubbelgångare på sociala medier. Annie Lööf (C) däremot är mer lik Simon Cowell, hjärnan bakom ”Idol” och ”The X factor”.

►LÄS MER: Jeopardy-datorn ska hjälpa läkare

Statsminister Stefan Löfven (S), eller @SwedishPM på Twitter, liksom Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt är mest lika Tom Cruise, enligt sajten, samtidigt som Jan Björklund (L) istället påminner om gamla Soundgarden- och Audioslave-sångaren Chris Cornell. Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson jämförs med humorduon Smosh.

Jämförelserna mellan de svenska partiledarna och kändisarna bör dock tas med en rejäl nypa salt. Även om sajten tycks fastställa ett antal karaktärsdrag för kontona ovan så framgår det av det finstilta att sajten inte har stöd för svenska.

Den som vill ha mer tillförlitliga resultat ser istället till att granska engelskspråkiga Twitterkonton.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset