Eftersom Saudiarabien tillämpar strikt islamisk lag, Sharialag, är alkohol förbjudet. Trots att straffen är hårda försöker många smuggla in alkohol i landet. Sedan en tid tillbaka har Saudiarabiens tulltjänstemän därför börjat twittra ut bilder på människor som på mer eller mindre kreativa sätt försökt smuggla in alkhohol, men misslyckats.

Sharialag, den strikta tillämpningen av islamisk lag, är den lag som tillämpas i Saudiarabien och som används för att berättiga till exempel körkortsförbud för kvinnor, men också ett alkoholförbud. Straffen är ofta hårda, och den som blir påkommen med alkohol riskerar spöstraff eller till och med fängelse.

► LÄS MER: Det här är skillnaden mellan hijab, niqab och chador
 

Som Washington Post också skrivit om väljer dock många att ändå försöka smyga sig in i landet med alkohol. Och sedan ett år tillbaka har tulltjänstemän i Saudiarabien twittrat ut bilder på de kreativa sätt människor kommit på för att smuggla in alkohol – från falska Pepsiburkar till byxor med hål i.

Twitterkontot @KsaCustoms som twittrar ut bilderna kan ses som ett tecken på hur sociala medier blir allt större i Saudiarabien. Kontot har i skrivande stund ungefär 136 000 följare.


► LÄS MER: Här får du våldta din fru – världens mest kvinnofientliga lagar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott