Väntar du på Iphone 7? Då kan du få vänta ett tag till. Nya uppgifter tyder på att Applemobilen är försenad jämfört med tidigare gissningar.

Under augusti månad förväntas Apple bjuda in till företagets årliga presentation av nästa generations Iphone. Tidigare rykten har sagt att mobilen, eller mobilerna, ska börja säljas den 16 september. Men nya uppgifter pekar på att de inte släpps förrän den 23 september, alltså en hel vecka senare.

Det nya lanseringsdatumet baseras på läckta uppgifter från den amerikanska teleoperatören AT&T, skriver sajten 9to5mac.

Det handlar närmare bestämt om ett schema för när operatörens butiker ska skyltas om, något som sammanfaller med stora förändringar i utbudet. Datumen i det läckta dokumentet är den 9 september och den 23 september.

Den 9 september är sedan tidigare det datum då Apple misstänks låta kunder förbeställa telefonerna och den 23 september skulle de i så fall börja säljas. Enligt flera bedömare passar de två datumen bra in jämfört med hur Apple lanserat sina mobiler tidigare år.

AT&T kan självklart arrangera om sina butiker av andra skäl och Apple har som vana att inte kommentera rykten om kommande produkter. Flera bedömare gissar dock på att Apple presenterar de nya Iphone-modellerna redan den 7 september.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om iphone Teknik