Jenny Lindh är glad att hon och hennes familj tog steget och började leasa en Peugeot 3008.
Jenny Lindh är glad att hon och hennes familj tog steget och började leasa en Peugeot 3008.

Har du alltid drömt om att köpa en sprillans ny bil, men har inte pengarna som krävs? Med privatleasing slipper du stora kontantinsatser och får alla fördelar med en ny bil. – Vi var lite skeptiska, men det fungerar jättebra, säger Jenny Lindh som valde att leasa en Peugeot när familjen växte.

För två år sedan blev Jenny Lindh, 31 och hennes man föräldrar. När hon skulle börja jobba igen efter föräldraledigheten började paret leta efter en ny och säker bil. Men som nyblivna husägare kom ytterligare ett stort lån inte på tal – lösningen kom när en vän till familjen tipsade om leasing.

– Han förespråkade verkligen leasing, trots att vi var lite skeptiska. Men vi övertalades och ångrar det verkligen inte, det fungerar jättebra. Inte minst med tryggheten att kunna köra runt i en ny bil utan att behöva oroa oss för vad vi ska göra om något händer med den. Dessutom är det ganska lyxigt att kunna köra en ny bil utan att behöva gå in med några jättesummor, säger Jenny Lindh.

Vad leasar ni för bil?

– Vi har en Peugeot 3008, en SUV som är rymlig och bra när man ska åka hela familjen. Vi betalar kring 3 500 kronor i månaden och det känns väldigt prisvärt för vad vi får.

Hur gick ni tillväga rent praktiskt?

– Vi gick in till bilhandlaren precis som vanligt när man köper bil, men det gick om möjligt ännu smidigare. De kollade vårt kreditvärde och sedan skrev vi kontrakt direkt, eftersom det inte finns några lån som måste lösas innan vi kunde göra affär. Efter det tog det några veckor innan bilen levererades. Det var väldigt smidigt.

Vad är det bästa med privatleasing?

– Att det verkligen känns så där problemfritt som det sägs. Jag känner mig absolut trygg. Och att vi får en helt ny och därmed väldigt säker bil. Jag behöver inte bry mig så mycket, om man säger så – det känns väldigt enkelt.

Jenny Lindhs bästa tips till dig som funderar på att privatleasa

1. Tänk efter vad du ska använda bilen till

– Om du bara behöver den för transport fram och tillbaka från jobbet så kanske du inte behöver massa tillval och en stor bil. Kolla behovet och välj därefter så kommer du billigare undan.

2. Se till att du har koll på vad som ingår i avtalet innan du skriver på

– En av nackdelarna som nämns med privatleasing är lite snåriga avtal, så se till att du har koll på vad som ingår och vad som gäller vid återlämningen så du slipper stå med byxorna nere senare.

3. Håll koll på antal mil

– Om ni leasar en bil, håll er under milantalen som ni kommit överens om i kontraktet. Övermil kan vara dyra, så se till att inte köra mer än ni avtalat.

Fakta: Privatleasa från Peugeot

• Hos Peugeot kan du få privatleasing från 1 699 kronor i månaden och då ingår service.

• Ingen kontantinsats krävs.

• Läs mer på peugeot.se/privatleasing eller besök din närmaste Peugeot-återförsäljare.

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset