Thomas med sönerna Robin och Rasmus.
Thomas med sönerna Robin och Rasmus.

Snabbt, men allt annat än snabbmat. Med KlaraMatens färdiga måltider får tvåbarnspappan Thomas kraften och tiden till det viktigaste: kvalitetstid med sina barn. – Det är ovärderligt att få en timme till i vardagen, säger han.

Heltidsjobb, skola, fotboll, innebandy basket och läxläsning. Någonstans däremellan ska matlagningen hinnas med också. Många föräldrar känner nog igen sig i Thomas och sönerna Robin, 13 och Rasmus, 10, vardag.

– Ofta är klockan åtta när vi kommer hem. Jag är inte världens snabbaste vid spisen så det kan ta mer än en halvtimme innan maten är klar, berättar Thomas.

Då har ändå en stor del av söndagen gått åt till att planera, handla och förbereda mat inför hela veckan.

Matintresset finns och Thomas vill att barnen ska äta riktig mat – men det är helt enkelt ett pussel som är svårt att få ihop för den aktiva familjen.

Därför var det en uppenbarelse när han fick höra talas om KlaraMaten, som levererar fyra vällagade måltider en gång i veckan.

– Det har varit en extrem lättnad att veta att maten kan stå på bordet inom några minuter, samtidigt som vi kan undvika att köpa korv på vägen i väntan på middagen, berättar han.

Thomas har bekanta som testat färdiga kassar med ingredienser, men för hans familj skulle det bara lösa en del av problemet.

– Du behöver inte planera och handla, men för mig är problemet att vi kommer hem för sent för att laga mat. Ibland har killarna dessutom träning som gör att de äter på olika tider.

Själva snabbheten är det enda KlaraMaten har gemensamt med färdigmaten ur butikens kyl- eller frysdisk, menar han. Maten lagas från grunden, innehåller inga e-ämnen och eftersom det varje vecka levereras fyra nya rätter blir det bra variation på middagsbordet. Precis som hemlagat alltså – även om det inte är lagat i ditt eget hem.

– Jag skulle säga att vi får en extra timme kvalitetstid per dag. När du lagar mat får du ju också ta hand om all disk från grytor och kastruller.

Hungriga grabbar som kommer direkt från träning är inte så sugna på att göra läxor och när familjen kan äta middag tidigare  har Thomas också märkt att det blir med tid över för plugg. Eftersom det är olika rätter kan dessutom killarna, som kanske ätit olika mat i skolan, välja vad de vill äta till middag.

För Thomas, som har ett krävande jobb inom IT-branschen, innebär det också mer egentid.

– Det är ovärderligt att få en timme till i vardagen. Allting flyter bättre, vi har fått bättre harmoni med mindre stress och irritation, säger Thomas.

Testa KlaraMaten – få en barnbok

KlaraMaten är tjänsten som gör din vardag enklare – på riktigt. Just nu får du som ny kund en gratis barnbok om du anger kampanjkoden METRO. Tiden att läsa dem för familjen får du också. TESTA NU

KlaraMaten är ett familjeföretag som drivs av Cecilia, Gustav och Peter Runeborg. De tyckte att de vanliga matkassetjänsterna inte fyllde det behov av att förenkla vardagen som många familjer efterfrågar eftersom du fortfarande måste lägga mycket tid åt matlagning och disk. Rätterna levereras till dörren för alla som bor i Stockholmsområdet och menyn innehåller husmansklassiker som alla i familjen tycker om.

www.klaramaten.se

Artikeln är ett resultat av ett annonssamarbete och innehållet är sponsrat av annonsören. Den här artikeln är inte framtagen av Metros redaktion utan av vår kommersiella avdelning för Native Advertising.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset