Metro Teknik ger dig allt du behöver för att klara anställningsintervjun.
Metro Teknik ger dig allt du behöver för att klara anställningsintervjun.

FIXA INTERVJUN. Elin Thorson är rekryteringskonsult och möter dagligen tekniker och IT-specialister som söker nya jobb.

Och hon vet att även den mest erfarne kan darra på manschetten när det är dags för det första säljmötet med arbetsgivaren man sökt jobb hos, nämligen anställningsintervjun.

Men lugn, det finns hjälp att få. Via rekryteringskonsulten Elins guide genom frågedjungeln får du både tips på de vanligaste frågorna – och hur du kan förbereda dig på dem genom att förstå vad det är rekryteraren egentligen vill veta. Och enligt Elin Thorson finns det egentligen bara två saker som är viktigare än allt annat när det gäller att genomföra en bra intervju:
– Det kan låta klyschigt, men det viktigaste är faktiskt att vara sig själv. Att försöka framstå på något annat sätt brukar aldrig funka. Och var ärlig. Det är bättre att lägga alla fakta på bordet på en gång. Saker kommer fram förr eller senare ändå, säger hon.

Här är frågorna du kommer få

1. Frågor om ditt arbetsområde Berätta om dig själv och din bakgrund – hur kom du in i IT-världen (till exempel)?

Frågorna syftar till att öppna upp intervjun och ge en bild av varför du är i just den här branschen. Slump eller noga övervägt karriärval?

2. Frågor om ditt nuvarande eller ditt förra jobb

Vad har du haft för ansvars-områden? Hur såg din tjänst ut? Hur många var det i gruppen? Vilket resultat gjorde ni? Vem rapporterade du till? Vad åstadkom du på arbetsplatsen?

Berätta om både med- och motgångar: vad gjorde att det gick bra – vad gjorde att det gick mindre bra? Hur hanterade du motgången?

Vad var det som var kul – vad tyckte du inte om?
Frågorna syftar till att ge en djupare bild av dina jobb och din förmåga än den du själv gett i ditt cv. Svaren ska också ge en bild av hur intervjupersonen kan komma att tycka om det blivande jobbet.

Rekryteringskonsultens  jobb är att hitta en person som arbetsgivaren ska bli nöjd med – men som självklart också ska bli nöjd med sitt nya jobb.

Varför vill du sluta på ditt nuvarande jobb?
Viktigt att komma ihåg: väljer du inte själv att sluta – säg det!

3. Om dina specialistkunskaper

Jobbade du enbart med Windows, till exempel?
Frågorna syftar till att ta reda på hur djupa specialistkunskaper du har.

4. Personliga egenskaper och förmågor

Starka och svaga sidor. Om du skulle sälja in dig – vad skulle du säga då?
Vad är det som gör att du vill gå till jobbet? Vilken roll tar du i en grupp?
Vilka samarbetar du lättast med?  Vilka har du svårare att samarbeta med? Vilka egna idéer har du kommit med? Hur gick det till?
Frågorna syftar till att ta reda på vad som driver och motiverar just dig, hur du arbetar på egen hand och i grupp, hur du planerar din tid, om du är självgående, den som ger idéer eller den som knyter ihop säcken.

5. Privatliv

Vad gör du när du inte jobbar?
Frågorna om ditt privatliv syftar till att få en helhetsbild av dig som person. Enligt Elin Thorson finns absolut inget krav på att man ska ”blotta sig”, och berätta allt om sig själv. Berätta bara det du känner dig bekväm att prata om.

6. Långsiktigt

Hur ser du på din framtid?
Vad gör du om fem år?
Är det här jobbet en del i en plan? Det är intressant för arbetsgivaren att veta vilka ambitioner du har, och ifall du har tänkt att stanna ett tag på just det här jobbet. Man vill också undersöka om personen som söker är överkvalificerad.

7. Varför du vill ha just det här jobbet  Vad verkar roligt, spännande och intressant?

Vad vill du bidra med?
Varför skulle just du passa för den här tjänsten?
Söker den här personen jobbet av rätt orsaker – utifrån det rekryteraren vet om företaget och tjänsten? Eller så kanske du som söker jobbet ser saker i tjänsten/företaget som rekryteraren inte ser.

8. Referenterna

Vad tror du att dina referenter har för bild av dig?
Det kan vara intressant att stämma av din bild med deras bild innan du uppger dem som referenter. Hur väl förstår man andras bild av sig själv?

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset