Ett vanligt misstag är att tro att starkt solljus är den bästa ljuskällan.
Ett vanligt misstag är att tro att starkt solljus är den bästa ljuskällan.

Han är aktuell med nya boken ”Bingos fotoskola” och tipsar nu exklusivt i Metro om hur du bäst förevigar din semester på Instagram eller med systemkameran. – Jag är som Zlatan i min genre, säger Bingo Rimér.

Idéen om den nya boken kom till Bingo Rimér genom en uppenbarelse. Med 20 års erfarenhet i ryggen ville han dela med sig av detta med alla som älskar att fota, vill förbättra sina bilder på Instagram eller bara ta bättre bilder med sin kompakt­kamera.

Han ser ingen konkurrens bland raderna av tips-böcker som i dag finns i bokaffärerna.

– Jag är helt ohotad, jag är som Zlatan i min genre. Det är som att Zlatan skulle börja spela korpenfotboll, säger Bingo Rimér. I boken tar Bingo upp hur man vässar sina resebilder.

Tipsen är inte bara för folk med en dyr kamera och utrustning. Han säger själv att han inte tycker att det är fel att lämna kameran hemma och fota med mobilen på semestern. – Mobilkameran är så pass bra nu, men bara så länge man har bra ljusförhållande. Även om det finns vissa begränsningar med mobilkameran så är den lättare att ha till hands, säger Bingo Rimér som särskilt betonar att det är viktig att fånga ögonblicket när man fotar semesterfoton.

Att kånka med och rigga upp massa fotoutrustning kan ta tid och gör lätt att ögonblicket hinner gå förlorat.

– Det är bra att ha med sig ett extra objektiv, men många tror att man måste ha en massa utrustning för att ta en bra bild med det är fel. Det handlar om att 

skapa sig en förståelse för grunderna, ISO, bländare och slutare, säger Bingo Rimér. linnea holgersson

Välj en kamera som är ljuskänslig om du ska fota på kvällen. Annars finns de risk att bilderna blir brusiga (till höger).

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset