Du behöver: Papper i fem olika nyanser av rosa, en kartongbit, penna, sax, limpistol och en bit snöre eller band för upphängning.
Du behöver: Papper i fem olika nyanser av rosa, en kartongbit, penna, sax, limpistol och en bit snöre eller band för upphängning.

Ytterdörren är det första dina gäster ser. Klä dörren i vårskrud i form av en färgsprakande papperskrans. Hemmafixbloggaren Monica Karlstein visar hur du med en bunt färgat papper och en limpistol fixar områdets finaste dörrdekoration.

1. Rita en rund cirkel på kartongskivan med hjälp av till exempel en tallrik. Lagom diameter är cirka 20 centimeter. Klipp ut cirkeln och använd som kransens botten.


2. Gör två hål och knyt fast ett band eller snöre för upphängning.


3. Klipp till kvadrater om cirka 13×13 centimeter i de tre mörkaste nyanserna av papper. Av de två ljusaste papperna som du ska ha på kransens innersta varv klipper du kvadrater om cirka 10×10 centimeter.
4. Gör som små glasstrutar av alla kvadrater och limma med limpistol, enligt bilden.


5. Sätt lim på spetsen av strutarna och limma fast det yttersta varvet med pappersstrutar på kartongcirkeln med hjälp av limpistol. Limmet är hett, akta så att du inte bränner sig.

LÄS MER: Gör en kärleksgirlang
6. Fortsätt likadant med nästa varv ovanpå det yttre varvet. Alla varv har olika nyanser och går från mörkt till ljust. Du placerar pappersstrutarna emellan två yttre strutar så att de liksom ligger omlott hela tiden. När du limmat strutar i fem lager har du förmodligen ett litet hål i mitten att fylla. Det gör du genom att rulla en pappersremsa likt en rosenknopp och fyller mittenhålet med den.

LÄS MER: Så gör du egna grytunderlägg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Pyssel