I syfte att belysa hur föreställningar om manlig skönhet ser ut runt om i världen har Buzzfeed samlat ett gäng vackra manliga modeller – i en film som ska visa hur idealmannen ser ut i tolv olika länder.

BuzzFeed Video/Youtube

Den amerikanska sajten Buzzfeed tar hjälp av tolv manliga modeller för att visa hur de varierande mansidealen ser ut runt om i världen.

Fokuset på skönhet tycks långt ifrån minska. Flera undersökningar har visat att allt fler kvinnor lider av negativ kroppsuppfattning, men det är inte bara kvinnor som objektifieras.

Ideal och föreställningar om mäns yttre blir allt mer förekommande i populärkulturen, media och reklam. Det är tydligt inte minst om man ser till att den manliga skönhetsmarknaden har vuxit nära explosionsartat. 2010 uppgick den totala omsättningen i den manliga skönhetsindustrin i världen till 29,6 miljarder dollar, enligt analysföretaget Euromonitor.

I syfte att visa på de varierande föreställningarna kring manlig skönhet runt har amerikanska sajten Buzzfeed gjort en film över mansidealen runt om i världen, som inom loppet av fyra dagar visats över 3 miljoner gånger på Youtube. 

Oavsett vad man tycker om de olika mansidealen sajten visar upp, synliggör den det vad det hela handlar om – att skönhetsideal är både diffusa och ständigt föränderliga.

 

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Länktips