Skämdump från den video som väckt starka reaktioner sedan den publicerades på Facebook på lördagen.
Skämdump från den video som väckt starka reaktioner sedan den publicerades på Facebook på lördagen.

En dansk ölbar möter hård kritik efter att de lagt upp en halvnaken video på sina kvinnliga anställda i försök att dra kunder. "Öppnar för sexuella trakasserier av kvinnliga anställda", menar den danska kvinnoorganisationen Dansk Kvindesamfund.

Två unga kvinnor sitter vid en bardisk med ryggarna vända mot kameran. Till tonerna av Marvin Gayes låt ”Let’s Get It On” tar de plötsligt av sig sina svarta linnen, och på deras ryggar står sedan läsa:

”Vill ni se mer? Möt Rikke och Pernille i baren i kväll …”

► LÄS MER: Berättelser om sexism och rasism fyller Instagramkonto

Facebook-videon med kvinnorna, som uppges arbeta som bartenders i den aktuella baren, Eske’s Bier Bar i danska Vejie, har de senaste dagarna delats över 10 000 gånger. Den har också fått den danska kvinnorganisationen Dansk Kvindesamfund, att gå i taket.

– Vi tror att det sänder en dålig signal, och till och med öppnar för sexuella trakasserier av kvinnliga anställda. Visst är det sant att de inte visar brösten, men det skapar i stället en förväntning på att de ska göra det senare när man ser dem i baren, säger Helena Gleesborg Hansen, styrelsemedlem i Dansk Kvindesamfund och intitiativtagare till projektet "Stoppa Sexismen" till dr.dk.

► LÄS MER: "Tjejer vill ha tjejiga skor" – nu fälls den här barnreklamen som sexistisk

Men barens ägare slår ifrån sig kritiken och menar att kvinnorna själva var med på idén. Enligt dr.dk vill han inte ge några fler kommentarer.

Vil i se mere ?? Mød Rikke og Pernille i baren i aften... Hvor vi også får besøg af somersby ... Du kan hele aftenen få 3 somersby for 100 kr. Vi ses ... Husk vi åbner kl. 21

Posted by Eske's Bier Bar on Saturday, October 10, 2015
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset