Irriterande ljud no more.
Irriterande ljud no more.

Videor som spelas upp med ljud i ditt flöde automatiskt har blivit ett växande irritationsmoment, och bland annat Googles webbläsare Chrome planerar att begränsa sådana mediefiler. Men redan nu kan du hindra videor från att spelas upp automatiskt på till exempel Facebook. Så här gör du.

Facebook

Android

1. Gå in på inställningar
2. Skrolla ned till ”Applikationsinställningar”
3. Skrolla ned till ”Automatisk uppspelning”
4. Välj ”Spela aldrig upp videoklipp automatiskt”.

Du kan också välja att enbart stänga av autouppspelning med ljud, då kryssar du under ”Appinställningar” ur ”Videoklipp i nyhetsflödet startar med ljud”.

Ios

1. Gå in på ”Mer”
2. Skrolla ned till ”Inställningar” och välj ”Kontoinställningar”
3. Väljs ”Video och foton”
4. Gå in på ”Automatisk uppspelning”
5. Välj ”Spela aldrig upp videoklipp automatiskt”.

Instagram

Du kan inte genom inställningar på samma sätt som på Facebook hindra Instagram från att spela upp innehåll automatiskt. Under september började Instagram på Ios-enheter implementera ett nytt sätt videor spelas upp på.

Som standard spelas videor upp utan ljud, men trycker du på videon spelas den upp med ljud, någonting videor kommer fortsätta göra så länge du har igång appen.

Det enda sättet du kan stänga av automatiskt uppspelande videofilmer med ljud är att trycka på videon igen. Då kommer inte videor att spelas upp med ljud förrän du tryckt på en video igen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Facebook