Frida Olsson var uttråkad på jobbet. Då tog hon sig an ett projekt som verkade kul och nu har hon fått sitt drömjobb som  värdskapsinspiratör på Söderhamns kommun.
Frida Olsson var uttråkad på jobbet. Då tog hon sig an ett projekt som verkade kul och nu har hon fått sitt drömjobb som  värdskapsinspiratör på Söderhamns kommun.

Hålls din personlighet tillbaka i din nuvarande roll? Ta ett snack med chefen om en förändring – eller gör som Frida Olsson.

Frida Olsson älskar när den ena dagen på jobbet inte är den andra lik, när hon måste tänka nytt hela tiden – gärna utanför ramarna – för att lyckas med en större utmaning. Då kan du tänka dig hur hon kände sig på sitt tidigare jobb.

Jobbet var att dagarna i ända skicka ut fakturor.

– Jag var helt slut på energi när jag kom hem på kvällarna, trots att jag hade både kolleger och chef som var jättebra, säger hon.

– Jag blev frestad att skriva fel på fakturan ibland, bara för att det skulle uppstå något problem som måste lösas med lite kreativitet, säger hon.

Anna-Lena Sundlin och Paul Sundlin som skrivit boken ”Ta din roll på jobbet!” rekommenderar att ta ett samtal med chefen om du vill röra dig i en ny riktning som ger mer plats för din personlighet (se här intill).

Det gjorde Frida – nästan av överlevnadsskäl. Hon tog initiativ till ett värdskapsprojekt på jobbet, och chefen sa ja.

– Vi tittade bland annat på hur vi kunde bli mer välkomnande mot besökare. 

Med den erfarenheten i bagaget insåg hon värdet av att bejaka sin personlighet, sa upp sig och fick jobb som värdskapsinspiratör på Söderhamns kommun. I dag är hon ansvarig för projektet att från grunden bygga upp ortens varumärke.

– Det är ett drömjobb för mig.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset