Ofta är hemmakontoret belamrat med prylar i en enda röra. Satsa på förvaring för både stora och små saker, till exempel tidskriftssamlare och pennställ.
Ofta är hemmakontoret belamrat med prylar i en enda röra. Satsa på förvaring för både stora och små saker, till exempel tidskriftssamlare och pennställ.

Samla alla dina småprylar i ett elegant pennställ på skrivbordet så får du bättre koll i hemmakontoret. Här visar hemmafixbloggaren Monica Karlstein hur du upcyclar ett gäng glas till ett lyxigt pennställ.

1. Välj glas som är cylinderformade, det vill säga är lika stora nedtill som upptill så att de kan limmas ihop stadigt. Prova dig fram så att du hittar ett gäng glas i varierande nivåer som kan grupperas snyggt. Diska glasen eller torka bort smuts och fett med en fuktig trasa. Låt torka ordentligt.
2. Sprejmåla glasen var och en för sig. Tänk på att röra sprejburken jämt över hela glasen så undviker du rinnmärken. Låt första lagret torka och sprejmåla sedan ännu ett lager om du tycker att det behövs. Måla hellre två gånger än att lägga på ett tjockt lager – då får du lätt rinnmärken. När färgen har härdat kan du för ett slittåligare resultat sprejmåla två gånger med klarlack. Låt torka.

Metro-pennstall-steg2

LÄS MER: Gör dina gamla tallrikar snyggare
3. Vill du så kan du sätta filttassar under glasen. Här har vi klippt ut en bit filt och limmat fast på glasens undersida med ett stenlim som passar både glas och textil.

Metro-pennstall-steg4

4. Bestäm hur dina glas ska sättas ihop och limma dem på plats med limpistol. Limmet torkar snabbt så det gäller att ha bestämt glasens placeringar i förväg. Tänk på att limmet är hett och att du lätt kan bränna dig.

Metro-pennställ-dragarbild-beskuren

LÄS MER: Förvara snyggt med marmorlook

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Pyssel