Teledildonik, uppluckrade könsroller och virtual reality. Metro har spanat i framtiden och spekulerat i hur vi egentligen kommer att ha sex.

En friare sexualitet

Tidigare i år skrev sexualrådgivaren och terapeuten Laura Berman en kolumn i Wall street journal där hon menade att definiera sig som hetero-, bi- eller homosexuell kommer att vara onödigt i framtiden. På samma sätt visar en ny brittisk undersökning från augusti att så många som 42 procent av alla britter mellan 18 och 24 definierar sig någonstans mellan "enbart heterosexuell" eller "enbart homosexuell"

Pelle Ullholm är sexualupplysare på RFSU och tror även han att gränserna mellan kön och sexuell identitet kommer att luckras upp.

– Jag tror att det finns god grund att tro det, det ser man på undersökningar. Tittar man på ungdomsbarometern uppger 10 procent av killarna att de haft sex med en annan kille under senaste sextillfället, säger han.

► LÄS MER: Asexuelle Jonas: Kärlek måste inte innebära sex  

Teledildonik och virtual reality

2012 skrev Metro om att ungefär 38 procent av alla svenskar äger en sexleksak. Men fortfarande saknar många möjligheten för skinn-mot-skinn-kontakt när de använder sexleksaker.

I framtiden kan det komma att bli annorlunda. En ny våg av prylar som går under samlingsnamnetteledildonik, som påverkas av hur sexpartnern på distans rör sig, har som syfte att låta sexpartners på avstånd ”känna” varandra.

På samma sätt utvecklas ständigt virtual realityprylar som Oculus rift, virtual reality-glasögonen som 2014 köptes upp av Facebook. Det finns redan flera företag som producerar virtual reality-porr där du kan uppleva akten som om du faktiskt vore där. Även interaktiva sexspel har skapats för bland annat Oculus, någonting som tidskriften Ottar testade tidigare i år.

– Jag har svårt att tänka mig att en mer robotiserad framtid inte påverkar sexualiteten som trots allt är en del av hela livet. Öppenhet i onani har vidgats dramatiskt särskilt bland tjejer. Ur det perspektivet kan man tänka sig att produkter som olika avancerade sexleksaker kan bli en självklarhet för olika personer, säger Pelle Ullholm.

► LÄS MER: Jämställdhet ger bättre sex

Texten fortsätter under bilden.

All Over Press

I framtiden kan det bli lättare att ha distansförhållande. 

Friheten att välja – eller slippa – långdistans

När tekniken utvecklas kommer det att bli lättare att ha distansförhållanden. Det menar i alla fall Laura Berman, som tror att en ökad användning av till exempel virtual reality och teledildonik kommer betyda att människor kommer att kunna få närheten trots att de är långt ifrån varandra.

Pelle Ullholm tror också att den tekniska utvecklingen också kommer att innebära en större frihet i huruvida vi kommer att ha distansförhållanden eller inte, eftersom människor lättare kommer att kunna jobba på distans.

► LÄS MER: Studie slår hål på myten: Sex säljer inte

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik