Håll hårt i paraplyet den närmsta tiden!
Håll hårt i paraplyet den närmsta tiden!

Det gråmulna regnovädret tycks inte vilja släppa taget om sommar-Sverige än på ett tag.

Regnet faller återigen över stora delar av landet och badvädret lyser med sin frånvaro.

– I dag har vi väldigt ostadigt väder med regn och skurar i Götaland, Svealand och Södra Norrland. Sen kommer det under dagen eller eftermiddagen att sprida sig vidare norrutöver. Efterhand får hela landet regn eller skurar, säger Maria Jönsson, tjänstgörande meteorolog på Foreca, till Metro.

Även åska är på ingång i flera delar av landet, med temperaturer på mellan 15 och 20 grader i Svealand och Götaland och 10 till 15 i Norrland.

LÄS MER: Därför luktar det så gott efter regn

Och den som hoppats sol och klarblå himmel ser ut att få vänta ett tag till. Regnovädret håller i sig under torsdagen och större delen av fredagen och ser ut att hänga kvar inpå nästa vecka.

– Det är ett lågtryck som ligger och snurrar och som kommer att ge nya regn och skurar. Och även i morgon (fredag) är det risk för åska, framförallt i Svealand och inre delarna av Götaland. Det ostadigt ut även till nästa vecka egentligen. 

Några korta solglimtar kan dock komma under helgen – innan regnet drar in igen.

– På lördag blir det inledningsvis uppehåll och en del sol med temperaturer som sträcker sig upp mellan 15 och 20 grader. Sen till lördag kväll har vi ett nytt regnområde som drar in från sydväst, säger Maria Jönsson.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Väder