Inför långa resor gäller det att hålla i pengarna för att få dem att räcka, det vet 28-åriga författaren Scott Keyes, från Dallas USA. Han har lyckats planera sin världstripp så pass väl att han kommer att resa cirka 3 700 mil nästintill gratis – i 13 länder.

Under två månader kommer han att avverka 21 flygturer och besöka Mexiko, Nicaragua, Trinidad, St. Lucia, Grenada, Tyskland, Tjeckien, Ukraina, Bulgarien, Grekland, Makedonien, Litauen och Finland – utan att lägga ut mer är några dollar för hela kalaset. Då ingår både resa och hotell, skriver Daily Mail.

Men det är inte de vanliga budgetflygningarna som man kan tro. Som grädden på moset kommer han att avnjuta första klass-service ombord på alla flyg.

Hur lyckas han då? Tack vare stenhård koll på sina flygpoäng och plustjänster på sina kreditkort. American Express erbjuder nämligen sina medlemmar gratis mat, dricka, Wi-Fi och spa på vissa destinationer, något han utnyttjat till fullo.

Eftersom han är författare och själv styr över sina arbetstider, kunde han passa på och unna sig en lång semester.

– Det är tufft när du har ett jobb och måste ansöka om ledighet, du har bara en begränsad semester så jag kan lika gärna ta vara på min situation, säger han till Business Insider.

Trots ett friare schema tog det honom inte mer än 10-15 timmar att planera hela rutten. Scott Keyes är helt klart ett reseproffs och för att andra ska kunna ta del av hans rese-strategier har han skrivit böckerna: ”How to Fly for Free” och ”How to find Free Flights”.

Men hans bästa råd för att resa billigt är att inte planera alls.

– Det bästa du kan göra är att boka det billigaste flyget just nu och se vart det tar dig, säger han.

Quadruple-fisting during Hawaii sunset.

Ett foto publicerat av Scott Keyes (@scottmkeyes)

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset