På några år har det nästan blivit mer regel än undantag att dejta på nätet och med appar. Men det finns vissa saker du bör tänka på för att lyckas i den digitala dejtingvärlden. Metro reder ut hur du lyckas med hjälp av dejtingexperter.

Martina Wärenfeldt, Mstudio.
Marie Hagberg är  dejtingexpert, relationsrådgivare och författare.

Miri Lindberg.
Linnea Molander dejtingcoach och bloggare på Match.com.

Att dejta via webbsidor eller mobilappar blir allt vanligare. Men många tycker också att det är lite jobbigt och upplever att det är svårt att ta steget från att chatta till att faktiskt träffas.

Metro har pratat med Marie Hagberg, dejting-och relationsexpert, och Linnea Molander, dejtingcoach och bloggare på Match.com, för att reda ut vad du bör – och inte bör göra – för att lyckas i den digitala dejtingvärlden.

►LÄS MER: Alexandra, 37, tröttnade på att nätdejta – började svettdejta

– Det som är unikt med alla former av nätdejting är att utbudet är så stort. Därför är det viktigt att vara tydlig med vem du är i text och bild. Det gäller att sticka ut eftersom det finns så himla många, säger Linnea Molander.

Det är många som fastnar i chattandet. För att gå från ord till handling rekommenderar Marie Hagberg främst en sak: att vara direkt och konkret.

– Det är mycket mer attraktivt med någon som är specifik och självsäker än någon som velar. Det är bättre att föreslå något specifikt vid en specifik tid än att fråga ”vi kanske kan ses någon gång i framtiden?”

►LÄS MER: Studie: Därför blir du beroende av Tinder

Studier visar att det ofta är mycket vanligare för killar att visa intresse för tjejer, än tvärt om, och Marie Hagberg tycker att många tjejer är alldeles för kräsna.

Samtidigt menar hon att många killar inte verkar lägga något engagemang på att framställa sig som intressanta, eller visa att de är intresserade när de skriver.

– Många killar behöver börja med att läsa igenom profilen och sen kommentera vad som står där, så att du visar att du faktiskt är intresserad. Ingen svarar på ”Hej jag är intresserad av en tjej…” Visa att du är intresserad av just den personen, säger Marie Hagberg.

►LÄS MER: Raggade tjejer – med stulna bilder på Alexander, 27

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik dejting