Islänningen Hafþór Júlíus Björnssons matvanor är lika brutala som hans karaktär i ”Game of Thrones”.

All Over Press

På The Daily Show med John Stewart talade Peter Dinklage om sina upplevelser från inspelningen av den femte säsongen av succéserien som har premiär den 13 april. Bland annat berättade han om en middag där den isländske jätten var inbjuden. 

I en scen i den fjärde säsongen beställer karaktären The Hound, som är bror till The Mountain, två hela kycklingar. Det är ingenting mot vad Hafþór Júlíus mumsar i sig i verkligheten.

”Han beställde in sju kycklingar. Sju hela, grillade kycklingar”, säger Dinklage.

Den 26-årige islänningen är 206 centimeter lång, väger 200 kilo och har vunnit ett flertal styrketävlingar. Bland annat har han slagit ett tusen år gammalt rekord som ”Världens starkaste viking” I fjärde säsongen ersatte han Conan Stevens – som faktiskt var hela 213 centimeter lång – i rollen.

Om du tror att de sju kycklingarna var en överdrift kan du kika på hans dagliga matschema som träningssajten Confitdent har tagit del av via hans lika isländska nutritionist Farthjálfun Valgeirs Gauta. Hans lunch – ett av hans sju mål mat om dagen – består till exempel av ett kilo kött, två deciliter gröt, lika mycket ris, fyra skivor bröd och en proteinshake.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset