Tre utomhuskissare i full färd att uträtta sina behov.
Tre utomhuskissare i full färd att uträtta sina behov.

Över 1600 personer har fått böter för att de kissat på offentlig plats under första halvåret 2015. Det är rikligt med kiss om man slår ihop det.

Att kissa utomhus är som bekant ett brott mot lagen. Får polisen syn på dig när du lättar på trycket kan du får böta 800 kronor. En ganska dyr kisspaus, med andra ord.

Under det första halvåret i år, räknat från årsskiftet till 20 juli, har 1606 godkända ordningsböter för företeelsen hittills registrerats. Det visar en sammanställning som nyhetsbyrån Siren har gjort av antalet avgjorda bötesärenden för förargelseväckande beteende genom offentlig urinering.

​Det rör sig om spridda skurar över hela landet. I topp ligger Västra götaland på 260 böter, följt av Stockholm på 198 godkända ordningsböter.

LÄS MER:  Ny färgtyp – skvätter tillbaka på utomhuskissare

Men hur mycket kiss är det då som hittills skvätts ut på Sveriges gator och torg?

Urinblåsan hos en vuxen rymmer mellan 5-7 dl urin och behovet av att tömma kissblåsan kan kännas vid 2,5-3 dl. Om man räknar lågt och utgår ifrån att alla de 1606 godkända kissböter som utfärdats i år och att samtliga personer kissat vid 2,5 dl blir det 4 015 dl, alltså strax över 400 liter kiss.

Den ansenliga mängden räcker för att fylla två normalstora badkar. Varför man nu skulle vilja det.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott